Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Φορολογία εισοδήματος από επιδοτούμενα σεμινάριαΠρος Υπουργείο Οικονομικών
Υπ΄όψη Υπουργού  Οικονομικών κ. Στουρνάρα Γιάννη
Τηλ.: 210 3332612   fax.:  210 3332608
Κοινοποίηση:  Γ.Γραμματέα κ. Θεοχάρη Θεοχάρη
Fax: 210 3375393
Θέμα: Φορολογία εισοδήματος από επιδοτούμενα σεμινάρια

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Σχετικά με την φορολόγηση των εισοδημάτων από σεμινάρια που παρακολούθησαν οι άνεργοι την χρήση 2013, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι στην εκκαθάριση του οικονομικού έτους 2014 το Υπουργείο Οικονομικών στην ουσία, ζητά την επιστροφή τους στο τριπλάσιο και παραπάνω.
Το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι είναι εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα όταν ο φορολογούμενος δεν έχει άλλο εισόδημα η φορολογία επιβάλλεται στα τεκμήρια διαβίωσης (ακίνητα, αυτοκίνητα κ.λ.π) και όταν αυτά δεν υπάρχουν στο ατομικό τεκμήριο διαβίωσης (3.000 €).      
Αποτέλεσμα αυτού είναι για άνεργο ο οποίος δεν έχει τεκμήρια από περιουσιακά στοιχεία να φορολογείται στο ατομικό τεκμήριο διαβίωσης 3.000 € και με συντελεστή 26% που σημαίνει ότι θα πληρώσει  780 € φόρο και επιπλέον προκαταβολή 55% δηλαδή συνολικά 1.209 €. Δηλαδή για επιδότηση του ανέργου 385 € (μικτά)  ο φόρος που θα πληρωθεί θα είναι 1.209 €.
Χωρίς καμία άλλη αναβολή θα πρέπει να τροποποιήσετε άμεσα τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ούτως ώστε το εισόδημα από τα σεμινάρια Οικονομικού έτους 2014  να φορολογείται σαν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες με την κλίμακα των μισθωτών και να  έχει την μείωση των 2.100 €.

2 σχόλια:

 1. Καλησπέρα σας. Μήπως έχετε πάρει κάποια απάντηση επί του θέματος επειδή με απασχολεί και εμένα?

  Με εκτίμηση
  Παναγιώτης Γ.
  Λογιστής - Φοροτεχνικός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ρε παιδιά ήμαρτον τι πράγματα είναι αυτά ;
  Πήγα σε ένα σεμινάριο ανέργων του ΕΣΠΑ που τέλειωσε τον Αύγουστο για να πάρω 600 ευρώ τα οποία δεν μου έχουν βάλει ακόμα στην τράπεζα και θα πρέπει μόλις τα πάρω να τα δώσω στην εφορία και να τους χρωστάω και άλλα τόσα ;
  Αυτό λέγεται απάτη.
  Χρησιμοποιούν τα λεφτά που δίνει η ευρωπαική ένωση για την ανεργία ώστε να εξαπατούνε τους άνεργους. Πρέπει να γίνει καταγγελία στην ευρωπαική ένωση για αυτό. Όχι μόνο δεν τα δίνουν στους ανέργους τα λεφτά αλλά τους φεσόνουν κιόλας. Αν τα ξέραμε αυτά όταν πήγαμε να κάνουμε τα σεμινάρια ουδείς θα πήγαινε αυτό λέγεται απάτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή